מאת שיר מנור, קופירייטרית ומעצבת גרפית
מרגע שלקוחותיך הפוטנציאליים הגיעו לאתר שלך, יש לך כמה שניות של תהילה למשוך את תשומת לבם. כדאי שתתכנן את השניות האלה באופן מחושב ולא כבדרך אגב.
תכנים לאינטרנט צריכים להכיל יותר מאשר מילות מפתח. הם צריכים להתחשב בזמנו הקצר של הגולש ולשרת אותו ככל האפשר, באופן זכיר ומרשים, שיניע אותו ליצור קשר ולבצע עסקה.
פעם, לא ממש מזמן, כשאמרו "
כתיבה שיווקית", התכוונו לכתיבה שמניעה לפעולה, כתיבה שמושכת את הצרכן הפוטנציאלי ומשכנעת אותו ליצור קשר ולבצע עסקה. זוהי כמובן תמציתה של תורה שלמה על אודות הדרך הנכונה למגנט ולהניע את הצרכן באמצעות מילים, שבבסיסן אסטרטגיה שיווקית, שממנה נגזר קונספט קריאטיבי.
כתיבה שיווקית מהסוג ה"מסורתי", ובמלים אחרות - כתיבה שיווקית מקצועית, לוקחת בחשבון את קהל היעד והשפה המתאימה לו. היא פורשת בקיצור מירבי את יתרונותיו הייחודיים של המוצר/שירות/מותג שנועדה לשווק, ביחס למתחריו.
ה
כתיבה שיווקית של עידן מילות המפתח לעתים לא עונה על אף אחד מכללי הכתיבה השיווקית. לפעמים נדמה שכל מה שחשוב בתוכן שיווקי לאינטרנט הוא דבר אחד בלבד - התאמה למנועי חיפוש, קרי שימוש במילות מפתח המשמשות את רוב הגולשים המחפשים את המוצר/שירות המשווק.
מילות מפתח זה לא מספיק
כל הרשת מוצפת במאמרים בלתי קריאים בעליל, שעושים את עבודתם השיווקית רק בשל התאמתם לנוסחה הסודית של גוגל – בתוך גבב של שטויות נאתר את מילות המפתח, המגנטים שמשכו אותנו ממנוע החיפוש להיחשף אל התוכן.
מאמרים מסוג זה מושכים את הגולש ומייד דוחים אותו, כי הוא לא אוהב תכסיסים זולים. אם חיפש מוצר או שירות והגיע לעמוד רשת מסוים בשל כך, הוא ירצה למצוא שם ערך מוסף, מעבר למילות המפתח החוזרות על עצמן פעמים רבות לאורך הטקסט. הוא ירצה לקבל מידע תמציתי ואמין על אודות השירות/מוצר שאתה מספק, כדי להחליט אם להיעזר בהם או להמשיך הלאה בתהליך החיפוש.
השילוב המתחשב
ממני אליכם, המלצה חמה של גולשת שהיא גם בעלת ניסיון רב ב
כתיבה שיווקית לאינטרנט ולדפוס - כדאי לכתוב לאינטרנט באופן המשלב בין כל כללי הכתיבה השיווקית ובין מכוונות מקסימלית למנועי החיפוש.
רק בדרך זו תענו גם על הצרכים שלכם, להיות בולטים ככל האפשר במנועי החיפוש, וגם על הצרכים של קהל היעד שלכם, שאולי משיקים למוצר/שירות שאתם מציעים.